Siirry sisältöön

Kirkon alan neuvottelut junnaavat paikallaan – JHL vaatii, että seurakunnat pidättäytyvät lomautuksista

Kirkon alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tiistaina yleisellä keskustelulla ajankohtaisesta tilanteesta.

Kirkon alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tiistaina 24. maaliskuuta. JHL on saanut seurakuntien työntekijöiltä viestejä, joiden mukaan työnantaja aikoo lomauttaa henkilöstöä koronavirustilanteen vuoksi.

– JHL korostaa, että evankelis-luterilaisella kirkolla on yhteiskunnallista vastuuta. Tämän tulisi näkyä tässä vaikeassa tilanteessa erityisesti lähimmäisen tukemisessa hädän ja pelon uhatessa. Seurakuntien olisi nyt suunnattava kaikki voimavaransa tilanteen lievittämiseen ja pidättäytyä henkilöstöön kohdistuvista lomautuksista, sopimustoimitsija Keijo Hiltunen toteaa.

JHL:n mielestä henkilöstöä on suunnattava niihin tehtäviin, joista on nyt eniten kysyntää ja tarvetta.

– Seurakunnan työntekijöillä on paljon osaamista kriisitilanteiden käsittelemisestä, Hiltunen toteaa.

Tätä osaamista tarvitaan esimerkiksi puhelimitse annettavassa tukityössä, jossa ihmisen läheisyys ja läsnäolo on välttämätöntä.

Töiden vähentymisen vuoksi henkilöstölle voidaan tarjota vaihtoehtoja oman työn tilalle ja miksei heille voisi antaa aikaa myös koulutukseen, suunnitteluun ja muuhun sellaiseen työhön, johon ei arjen työn ohessa muutoin ole aikaa.

JHL edellyttää tässä tilanteessa ihmisläheistä ja eteenpäin suuntaavaa henkilöstöpolitiikkaa.

Kirkon alan neuvottelut jatkuvat jälleen torstaina 25. maaliskuuta. Kaikkien alojen neuvottelutilanteeseen voit tutustua JHL:n sopimusneuvottelusivulla.

Lisätietoja:

Keijo Hiltunen, sopimustoimitsija, 050 438 8105