Siirry sisältöön

JHL vetoaa kuntapäättäjiin – tarkkaa harkintaa lomautuksiin

JHL vetosi tiistaina 24. maaliskuuta kuntapäättäjiin ja kuntien johtajiin, jotta he harkitsisivat tarkkaan lomautuksista päättäessään. Sähköinen kirje lähetettiin noin 11 000 henkilölle kuntapäättäjistä kansanedustajiin.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine vetosi tiistaina 24.3. kuntapäättäjiin ja kuntien johtajiin, jotta he nopeasti tehtyjen lomautuspäätösten sijaan käyttäisivät päätöksen tekemiseen tarkkaa harkintaa.

Niemi-Laine korostaa, että jokaisen kunnan koronavirukseen liittyvän kriisityöryhmän suunnittelussa pitäisi nyt olla keskeisenä asiana kattava, monien alojen henkilöstön saatavuus.

– Kriisi on vasta aluillaan, joten lomautukset – edes määräaikaiset – eivät ole maamme selviämisen vuoksi oikea ase. Nyt on luotava julkinen henkilöstöpankki ja henkilökunta on pidettävä jatkuvassa palveluksessa, Niemi-Laine sanoo kirjeessä.

Lue päättäjille suunnattu kirje kokonaan