Siirry sisältöön

Iloisia uutisia yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvotteluista: Neuvottelutahti tiivistyy, työnantajan kanssa keskustelua palkkausjärjestelmän uudistamisesta

Työnantajan valmiutta keskustella palkkausjärjestelmästä voi pitää läpimurtona.

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut etenivät perjantaina 20. maaliskuuta iloisissa merkeissä. Työnantaja ilmoitti jo aiemmin olevansa sittenkin valmis keskustelemaan palkkausjärjestelmän kehittämisestä, ja perjantaina keskustelu jatkui JHL:n toivomalla tavalla.

Työnantajan valmiutta keskustella palkkausjärjestelmästä voi pitää läpimurtona: neuvottelujen edellinen vaihe takkuili ja lopulta työntekijöiden edustajat kävelivät neuvottelupöydästä ulos. Syynä oli nimenomaan se, että työnantaja ei ollut valmis neuvottelemaan palkkausjärjestelmästä.

Katso videolta sopimustoimitsija Kari Baggen terveiset neuvottelupöydästä:

Hyviä uutisia yksityiseltä sosiaalipalvelualalta! ? Neuvottelut palkkausjärjestelmän kehittämisestä ovat edenneet, kertoo sopimusneuvottelija Kari Bagge.Huom. Video on kuvattu perjantaina illalla. Neuvotteluja on luvassa tälle viikolle siis kahdet.#TalkootOnOhi

Julkaissut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Maanantaina 23. maaliskuuta 2020

Neuvotteluja on nyt tarkoitus tiivistää. Tällä viikolla neuvottelijat kokoontuvat kahdesti.

– Nyt sitten aletaan kunnolla töihin, tiivistää sopimustoimitsija Kari Bagge.

– Työstä tulee silti varsin haastava kokonaisuus, sillä työehtosopimuskausi päättyy ensi viikolla ja palkkausjärjestelmän uudistaminen ei ole pikkuasia.

Sosiaalialan ammattilaiset työskentelevät muun muassa lähihoitajina, henkilökohtaisina avustajina, hoiva-avustajina, hoitajina, välinehuoltajina, ohjaajina ja geronomeina. Yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavia toimipaikkoja on Suomessa tuhansia. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi yksityiset päiväkodit, ensi- ja turvakodit, päihdehuoltolaitokset sekä palvelutalot ja ryhmäkodit.

Lisätiedot:

Kari Bagge, sopimustoimitsija, 044 773 6190