Siirry sisältöön

Yliopistopöydässä lisättiin neuvotteluaikoja – halu nopean ratkaisun löytämiseen on suuri

Yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa keskiviikkona 18. maaliskuuta päätettiin kiristää neuvottelutahtia. Syynä tähän oli koronaviruksen aiheuttama tilanne. Päivän neuvotteluissa kävi selvästi ilmi, että tahtotila neuvotteluratkaisun löytämiseksi on suuri.

Yliopiston sopimusneuvottelut on neuvottelutoiminnan turvaamiseksi siirrytty käymään osittain etänä. Neuvottelutahtia tihennetään aikaisempaan aikatauluun verrattuna. Kun alkuperäisen suunnitelman mukaan seuraava neuvottelu olisi ollut ensi viikolla, nyt neuvotteluaikoja on varattu tämän viikon torstaille, perjantaille, lauantaille ja jopa sunnuntaillekin.

– Kyllä se tänään jo kävi selväksi, että valmiuslain pykälien käyttöönotto vauhditti osapuolten halukkuutta päästä nopeaan ratkaisuun. Tahtotila on olemassa, toteaa sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Valmiuslaki sulkee koulujen, toisen asteen ja muun sivistystyön oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen ovet.  Kaikki neuvotteluosapuolet ovat sitä mieltä, että työjärjestelyt on syytä hoitaa hyvässä yhteistoiminnassa kaikkien toimijoiden kesken ja yhdessä pohtia, kuinka poikkeusoloissa tärkeät opetuksen, koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen palvelut hoidetaan.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi. Tuoreimmat kuulumiset yksityisen opetusalan sopimusneuvottelujen etenemisestä löydät Twitteristä: JHL (@jhlry) sekä sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen (@ReettaKoo). Tunnisteemme on #talkootonohi