Siirry sisältöön

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvottelut edistyvät – työnantaja valmis neuvottelemaan palkkausjärjestelmästä

Työnantaja ilmoitti neuvotteluhalukkuudestaan ennen kuin Suomi ajautui koronavirusepidemian vuoksi poikkeustilaan.

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimusneuvottelut jatkuvat perjantaina 20. maaliskuuta. Työantaja on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan palkkausjärjestelmän kehittämisestä.

JHL pitää tiukasti kiinni tavoitteestaan saada yksityiselle sosiaalipalvelualalle työehdot, joilla alasta tulee hyvämaineinen ja houkutteleva. Tähän päästään kilpailukykyisillä työehdoilla ja kannustavalla palkkauksella.

Työnantajan halukkuus neuvotella palkoista on iloinen uutinen. Työnantaja ilmoitti neuvotteluhalukkuudestaan ennen kuin Suomi ajautui koronavirusepidemian vuoksi poikkeustilaan. Neuvottelut yksityisen sosiaalipalveualan työehtosopimuksesta ehtivät jo kertaluontoisesti keskeytyä maanantai-iltapäivällä 9. maaliskuuta. JHL ja muut palkansaajajärjestöt kävelivät ulos neuvottelupöydästä pian tapaamisen alettua.

Korona tuo pöytään isoja kysymyksiä

Tulevissa neuvotteluissa työnantaja antaa oman esityksensä  palkkausjärjestelmän kehittämisestä.

– Tilanne näytti etenevän juuri niiden suuntaviivojen mukaisesti, jotka jo edellisellä sopimuskierroksella asetettiin, sanoo työehtosopimuksesta neuvotteleva sopimustoimitsija Kari Bagge.

Nyt kuitenkin koronavirus on sekoittanut pakkaa kaikissa neuvottelupöydissä, kuten muussakin yhteiskunnassa.

– Se tuo oman, ison kysymyksensä neuvotteluiden jatkuvuuteen ja lopputulokseen, Bagge toteaa.

– On joka tapauksessa iso asia, että neuvottelupöytä jälleen kokoontuu.

Sosiaalialan ammattilaiset työskentelevät muun muassa lähihoitajina, henkilökohtaisina avustajina, hoiva-avustajina, hoitajina, välinehuoltajina, ohjaajina ja geronomeina. Yksityisiä sosiaalipalveluja tuottavia toimipaikkoja on Suomessa tuhansia. Alan työpaikkoja ovat esimerkiksi yksityiset päiväkodit, ensi- ja turvakodit, päihdehuoltolaitokset sekä palvelutalot ja ryhmäkodit.

Lisätiedot:

Kari Bagge, sopimustoimitsija, 044 773 6190