Siirry sisältöön

Avaintes-neuvottelut käytiin etänä, valmiuslaki ja palkkausjärjestelmä puhuttivat

Neuvottelujen alussa osapuolet keskustelivat kysymyksistä, joita koronaviruksen vuoksi käyttöön otettava valmiuslaki tuo.

Avaintesin neuvotteluja päästiin käymään keskiviikkona 18. maaliskuuta teknisistä ongelmista huolimatta etäyhteyksien avulla.

Neuvottelujen alussa osapuolet keskustelivat kysymyksistä, joita koronaviruksen vuoksi käyttöön otettava valmiuslaki tuo, sekä valmiuslakiin liittyvästä ohjeistuksesta. Työnantajia edustava Avaintyönantajat AVAINTA täydentää ja valmistelee omaa ohjeistustaan edelleen.

Lisäksi keskusteltiin työehtosopimuksen palkkausluvun määräyksistä.

– Eniten puhuttivat palkkausjärjestelmä ja kokonaispalkkaan liittyvät kysymykset. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että molemmat osapuolet haluavat perustaa yhteisen työryhmän pohtimaan palkkausjärjestelmän kehittämistä, kertoo sopimustoimitsija Riitta Rautiainen.

Avaintesistä neuvotellaan seuraavan kerran perjantaina 20. maaliskuuta.

Avaintesin neuvottelevat työntekijäpuolella JHL:n lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Tekniikan ja peruspalveluiden neuvottelujärjestö KTN.

Työnantajapuolella neuvotteleva osapuoli on Avaintyönantajat AVAINTA.

Lisätietoja:

Riitta Rautiainen, sopimustoimitsija, 0400 602 736