Siirry sisältöön

Kunta-alan neuvotteluissa päästiin keskustelemaan kikytunneista

Kunta-alan neuvotteluissa perjantaina 13. maaliskuuta keskusteltiin kikytunneista. Keskusteluissa päästiin aiempaa syvemmälle, mutta ei vielä ratkaisuun. JHL jätti neuvotteluissa myös palkkaohjelman, joka koskisi kaikkia kunta-alan työntekijöitä, mutta erityishuomio kiinnitettäisiin nais- ja matalapalkka-aloihin.

Kunta-alan pääneuvotteluryhmän neuvotteluissa perjantaina 13. maaliskuuta keskusteltiin koronaviruksen vaikutuksista neuvottelutoimintaan. Neuvottelut jatkuvat joka tapauksessa, tarvittaessa etäyhteyksien kautta.

Neuvotteluissa käsiteltiin myös kikytunteja ja sopimusrakennetta.

− Ratkaisua meillä ei vielä ole, mutta tämän päiväisissä neuvotteluissa menimme jo  aikaisempaa syvemmälle asiassa. Yritämme kovasti löytää ratkaisua, eihän tässä ole aikaa enää kuin muutama viikko, toteaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

JHL jätti perjantain neuvotteluissa palkkaohjelman, joka koskisi kaikkia kunta-alan työntekijöitä. Olemassa olevasta palkkasummasta ei JHL:n mielestä pidä leikata eläköityvien ja muutoin kuntien palveluksesta poistuvien palkkoja. Tuo raha pitää ottaa hyötykäyttöön, tehtäväkohtaisiin palkkoihin.

− Kunta-alan töistä on tehtävä vetovoimaisia. Erityishuomio on kiinnitettävä nais- ja matalapalkka-aloihin, mutta myös muita palkkoja pitää tarkastella vuosittain. Rahoitus meillä jo on, sanoo Niemi-Laine.

Samapalkkaisuus on JHL:lle tärkeä asia.

JHL:n neuvottelupäällikön Kristian Karraschin mukaan kunta-alan pääneuvotteluryhmä jatkaa neuvotteluja seuraavan kerran keskiviikkona 18. maaliskuuta. Karraschin mukaan myös alatyöryhmät jatkavat ensi viikolla työskentelyään. Samoin tuntites- ja teknisten neuvottelut jatkuvat.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi. Tuoreimmat kuulumiset kunta-alan neuvotteluista löydät Twitteristä: JHL (@jhlry), Päivi Niemi-Laine (@paiviNI) sekä Kristian Karrasch (@KarraschKri). Tunnisteemme on #talkootonohi

Uutista muokattu 17.3.2020 klo 16.35. Puhelinnumerot lisätty.