Siirry sisältöön

Yksityisen opetusalan neuvottelut etenevät hitaasti

Yksityisen opetusalan neuvottelut eivät torstaina 12. maaliskuuta edenneet. Neuvotteluvauhti on hidas, koska asioissa edetään liite kerrallaan.

Yksityisellä opetusalalla käsiteltiin tänään torstaina 12. maaliskuuta ammattikorkeakoululiitettä. Aihetta käsiteltiin opettajien liitteen näkökulmasta, mutta asia on merkittävä myös JHL:n jäsenten näkökulmasta.

– Meillä on valtavasti jäseniä ammattikorkeakouluissa, joissa lähes kaikissa sovelletaan yksityisen opetusalan työehtosopimusta.  Siksi meillä on tahto edistää hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön asemaa neuvottelupöydässä silloinkin, kun käsittelemme liitekohtaisia sopimusasioita, sanoo JHL:n sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Torstain 12. päivän neuvotteluissa ei merkittävää etenemistä tapahtunut. Kaikkia osapuolten tavoitteita ei vieläkään ole käyty läpi.  Käsittely on hidasta, koska asioita käsitellään liitekohtaisesti.

Maanantaina 16. maaliskuuta paneudutaan hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön asioihin. Tapetilla on tuolloin palkkausjärjestelmä.

– Yksityisellä opetusalalla on tehtävän vaativuuteen perustuva palkkausjärjestelmä. Tavoitteenamme on saada järjestelmä työntekijän näkökulmasta ennakoitavammaksi ja reagoimaan luotettavasti tehtävien vaativuuteen, mikä on osoittautunut erityiseksi haasteeksi ammattikorkeakoulujen muutosprosesseissa, Kuosmanen linjaa.

Seuraavan kerran yksityisellä opetusalalla neuvotellaan maananantaina 16. maaliskuuta. Nykyinen sopimus päättyy 31. maaliskuuta.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen, 050 461 9301

Voit seurata JHL:n neuvotteluiden etenemistä koko kierroksen ajan sivulta jhl.fi/talkootonohi. Tuoreimmat kuulumiset yksityisen opetusalan sopimusneuvottelujen etenemisestä löydät Twitteristä: JHL (@jhlry) sekä sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen (@ReettaKoo). Tunnisteemme on #talkootonohi