Siirry sisältöön

Osapuolet esittelivät tavoitteensa terveyspalvelualan tes-neuvotteluissa

Terveyspalvelualan työehtosopimusta noudattavat terveydenhuoltoalan yksityiset toimipaikat. Neuvottelut sujuivat rakentavassa hengessä.

Neuvottelut terveyspalvelualan työehtosopimuksesta jatkuivat maanantaina 9. maaliskuuta. Osapuolet esittelivät toisilleen tavoitteensa ja kävivät niistä yksityiskohtaista keskustelua.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustaa Terveyspalvelualan Unioni ja työnantajaa Hyvinvointiala HALI. JHL on Terveyspalvelualan Unionin jäsenliitto.

Unionin ja JHL:n kärkitavoitteita ovat ostovoimaa parantavat palkankorotukset ja kiky-tuntien poisto.

Neuvotteluissa rakentava henki

Lisäksi JHL esittää Unionin osana useampivuotista palkkaohjelmaa, parannuksia perhevapaisiin, selkeyttä matkustussääntöön ja vuosilomamääräyksissä siirtymistä lomalaskentaan, jonka perustana on 5 päivää/viikko.

Henkilöstön edustajien aseman parantaminen on myös keskeinen tavoite, samoin työhyvinvointia lisäävät muutokset.

Neuvottelut sujuivat rakentavassa hengessä.

Terveyspalvelualan työehtoja noudattavat yksityiset terveyskylpylät ja kuntoutuslaitokset, sairaalat sekä lääkäri- ja työterveysasemat sekä mainittuihin yrityksiin kuuluvat laboratorio-, röntgen-, muut lääketieteelliset  tutkimuslaitokset ja fysikaaliset hoitolaitokset.

Terveyspalvelualan Unionin työehtosopimus on normaalisitova eli soveltamisalarajauksen täyttyessä tai erikseen sovittaessa se sitoo työnantajia, jotka kuuluvat työnantajaliittoon. Alalla on myös sisällöltään lähes identtinen yleissitova työehtosopimus, jonka sopijaosapuolet ovat HALI ja Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN. 

Lisätiedot:

Kalle Honkanen, sopimustoimitsija, 050 406 9313