Siirry sisältöön

Kuntien teknisten sopimusneuvottelut alkoivat

Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen sopimusneuvottelut alkoivat tiistaina 10. maaliskuuta. Ensimmäisessä tapaamisessa järjestöjen neuvottelutavoitteet jätettiin työnantajalle, keskusteltiin yleisestä neuvottelutilanteesta ja alan palkkaohjelmasta.

Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) sopimusneuvottelijan kokoontuivat tiistaina 10. maaliskuuta ensimmäistä kertaa varsinaisiin neuvotteluihin. Palkansaajajärjestöt jättivät tapaamisessa neuvottelutavoitteensa työnantajalle.

Tapaamisessa käytiin yleistä keskustelua neuvottelutilanteesta ja palkkaohjelmasta tekniselle alalle.

–  Kun yleinen kustannustaso kunta-alalle ei ole vielä selvillä, meidän on odotettava kunta-alan pääneuvotteluryhmän ratkaisua. Vasta sitten pääsemme kunnolla puhumaan rahasta, toteaa sopimustoimitsija Hannu Moilanen.

– Meidän neuvottelutavoitteita käytiin läpi aika yleisellä tasolla.  Siitä huolimatta Kuntatyönantaja KT tyrmäsi kättelyssä keskustelun teknisen henkilöstön työehtosopimuksen soveltamisalasta, kertoo sopimustoimitsija Marja Lehtonen.

Järjestöjen neuvottelutavoitteiden käsittely jatkuu seuraavissa tapaamisissa. Neuvottelujen takarajaksi on asetettu maaliskuun 31. päivä. Sama päivä, jolloin nykyinen sopimus umpeutuu.

Teknisen henkilöstön työ- ja virkaehtosopimuksesta neuvottelevat palkansaajapuolella Julkisen alan unioni JAU (JHL on unionin jäsen), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö Koho. Työnantajapuolella neuvottelijana on Kunnallinen työmarkkinalaitos.

Lisätietoja:
sopimustoimitsija Hannu Moilanen, 040 310 1255
sopimustoimitsija Marja Lehtonen, 046 920 9192