Siirry sisältöön

JHL puhui, eduskunta kuunteli: Vanhuspalvelulain mylläys etenee – ensimmäisenä nousee henkilöstömitoitus

Vanhuspalvelut pitää JHL:n mukaan uudistaa kokonaisuutena. Hoitajamitoituksen jälkeen tarkastellaan koti- ja omaishoitoa.

JHL on mukana vaikuttamassa siihen, että vanhusten palvelut ovat tulevaisuudessa korkeatasoisia ja inhimillisiä. Vanhuspalvelulain muutokset edistyvät nyt kovaa vauhtia, ja ensimmäisenä on vuorossa henkilöstömitoituksen nostaminen.

JHL oli kuultavana vanhuspalvelulain muuttamisesta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa 21. helmikuuta 2020. Tätä ennen, 6. helmikuuta, Sanna Marinin (sd.) hallitus antoi eduskunnalle esityksen vanhuspalvelulain muuttamisesta.

Vanhuspalveluihin on suunnitteilla kokonaisuudistus. Henkilöstömitoituksen nostaminen on uudistuksen avaus ja ensimmäinen vaihe. mitoit Vanhuspalveluita tulee JHL:n näkemyksen mukaan uudistaa kokonaisuutena.

– Se, että yksi osa korjataan, voi vahingoittaa kokonaisuutta, toteaa sopimustoimitsija Kari Bagge.

– Siksi on tärkeää, että myös muita osa-alueita viedään eteenpäin linjakkaasti hallitusohjelman mukaisesti.

Ovatko palveluasumisen ongelmat vihdoin historiaa? Kuuntele Ääniä liitosta -podcast-sarjan uusin jakso täällä.