Siirry sisältöön

Neuvottelutahti tiivistyy mutta edistyminen on hidasta – toinen ylityö- ja vuoronvaihtokielto päälle

Maaliskuun lähestyessä neuvottelutahti työ- ja virkaehtosopimusten neuvotteluissa tiivistyy. Edistystä ei toistaiseksi ole sanottavammin tapahtunut. Liitto julisti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon neuvonta-alalle. Kielto alkaa perjantaina 28. helmikuuta.

Kunta-alalla, valtiosektorilla ja kirkon alalla kuluneella viikolla on neuvoteltu, mutta edistymistä missään pöydässä ei ole tapahtunut.

Yksityisen sosiaalipalvelualan pöydässä on viimeisimmässä tapaamisessa tarkasteltu työnantajan tavoitteita. Rautatiealan neuvotteluissa ei toistaiseksi ole tapahtunut todellisia liikahduksia. Neuvottelujen vauhdittamiseksi JHL julisti sopimusalalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Kielto alkoi 24. helmikuuta.

Avaintesin neuvottelut ovat jatkuneet tällä viikolla työaikaluvun ja sen teknisten muutosten käsittelyssä sekä työnantajan tavoitteiden läpi käymisessä. Keskusteluja on pöydässä käyty hyvässä hengessä. Yksityisellä opetusalalla osapuolten näkemykset ovat kovin kaukana toisistaan.

Neuvonta-alalla aloitettiin ylityö-, vuoronvaihto- ja vapaa-aikana matkustamisen kielto tänään perjantaina 28. helmikuuta. Neuvotteluja on Paltan kanssa käyty tuloksetta viime marraskuusta lähtien. Palkansaajapuoli lähti nyt vauhdittamaan neuvotteluja työtaistelutoimin.

Vesialueiden infrastruktuuriin liittyviä palveluja tarjoavan Meritaito Oy:n sopimusneuvottelut sekä työntekijöiden että toimihenkilöiden työehtosopimuksesta alkoivat keskiviikkona 27.helmikuuta.

Meritaidon lisäksi paltalaisista pöydistä  helmikuun viimeisellä viikolla neuvoteltiin Paltan erityisalojen, lossien, Finavian, Kansallisgallerian ja Campustan pöydissä.

Aluetoimitsija Tiina Sulin kertoi, että 27.2. Kansallisgallerian pöydässä keskusteltiin työaika- ja matkustusasioista. Mitään ratkaisevaa ei saatu aikaan. Tässäkin pöydässä neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.