Siirry sisältöön

Kunta-alan pääpöydässä keskusteltiin työelämän kehittämisestä ja palkkaraamista

Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä käsiteltiin perjantaina 28. helmikuuta pääasiassa kahta asiaa; kunta-alan työelämän kehittämistä ja tulevan sopimuksen palkkaraamia.

Kunta-alan pääneuvotteluryhmän tapaamisessa keskusteltiin työelämän kehittämisestä ja nyt neuvoteltavana olevan yleisen virka- ja työehtosopimuksen palkkaraamista.

EU:n tukema Kunteko päättyy tämän vuoden lopussa. Kuntekossa olivat mukana sekä KT että palkansaajajärjestöt, joten jatkoa samankaltaiselle toiminnalle pitäisi saada.

–      Jäsenillemme kunta-alan työelämän kehittäminen on erittäin tärkeää. On hyvä, että myös KT pitää sitä tärkeänä ja erityisesti niin, että sitä tehdään yhdessä, toteaa JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Päivän toiseen teemaan liittyen Kuntatyönantaja KT esitteli tilastotietoja ansiotasojen kehityksestä eri sektoreilla. Tämän pohjalta keskusteltiin tulevan sopimuksen palkkaraamista. Asian yhteydessä keskusteltiin myös palkansaajajärjestöjen esittämistä  palkkaohjelmamalleista.

Työajan pituuteen liittyvistä asioista puhuttiin myöskin, ja arvioitiin muualla tehtyjä ratkaisuja ja niiden vaikutuksia.

Kaiken kaikkiaan yksityiskohtaiset tekstitavoitteet ovat nyt alatyöryhmissä ja  tuntites-neuvottelut ovat käynnistyneet. Sen sijaan kuntien teknisten työ- ja virkaehtoneuvotteluja ei ole vielä aloitettu. Tämä herätti huolta pääneuvotteluryhmässä ja se halusi kiirhetiä alan varsinaisten neuvottelujen aloittamista.

– Kuukausi on aikaa vanhojen sopimusten päättymiseen ja pikkuhiljaa pitäisi päästä konkretiaan, Karrasch toteaa.

Ensi viikko käytetään kunta-alalla alatyöryhmien työskentelyyn. Pääneuvotteluryhmä palaa pöytään 13.3.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046