Siirry sisältöön

Avaintes-pöydässä vaihdettiin sopimustavoitteita

Avaintesin neuvotteluissa perjantaina 28. helmikuuta neuvotteluosapuolet vaihtoivat kirjallisesti sopimustavoitteita. Työnantajapuoli muun muassa painottaa palkankorotuksissa yrityskohtaisia paikallisia eriä.

Avaintesin neuvotteluosapuolet vaihtoivat perjantaina 28. helmikuuta sopimustavoitteita. Sopimustoimitsija Riitta Rautiaisen mukaan työnantaja tavoittelee vähintään kahden vuoden sopimusta.

– Vaikka työnantajapuoli näyttää tavoittelevan voimakkaasti yrityskohtaista, paikalliseen erään painottuvaa  korotusmallia, ovat keskustelumme tähän saakka sujuneet hyvässä hengessä, Rautiainen toteaa.

Rautiaisen mukaan työehtosopimuksen tekstimuutokset liittyvät sairauspoissaolomääräysten ja kokemuslisäjärjestelmän kehittämiseen, tuntipalkan maksamiseen, jaksotyön vuorokausilepoon ja jaksotyön soveltamiseen paikallisesti sopimalla.

Perjantain neuvotteluissa keskusteltiin myös siitä, miten paikallista sopimista edistämällä voitaisiin tukea yritysten toimintaa mahdollistavia muutoksia.

Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat 5.maaliskuuta.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Riitta Rautiainen, 0400 602736