Siirry sisältöön

JHL:n jäsenet ylityökieltoon neuvonta-alalla, työnantaja vaatii kohtuutonta vastiketta kikylle

Ylityökielto alkaa perjantaina 28. helmikuuta ja on voimassa toistaiseksi.

Neuvonta-alalla alkaa ylityö-, vuoronvaihto- ja vapaa-aikana matkustamisen kielto perjantaina 28. helmikuuta kello 6.00.

Kielto koskee työpaikkoja, joissa sovelletaan neuvonta-alan runkosopimusta tai palveluyritys Faba Oskin  ja karjanjalostusyritys Viking Geneticsin talokohtaisia työehtosopimuksia.

Kielto on voimassa toistaiseksi. Sen ovat asettaneet alan palkansaajajärjestöt JHL, Agronomiliitto, Ammattiliitto Pro ja Jyty.

Neuvonta-alan runkosopimusta noudattavat maatalousalan ProAgria, kotitalousjärjestö Martat, lasten- ja nuortenjärjestö 4H ja useat pienemmät alan yritykset ja järjestöt.

Neuvottelut jatkuneet marraskuusta

Kiellolla pyritään vauhdittamaan työehtosopimusneuvotteluja Palvelualojen työnantajat Paltan kanssa. Neuvonta-alan työehtosopimukset päättyivät 31. joulukuuta 2019 ja ala on ollut siitä lähtien sopimuksettomassa tilassa.

Osapuolet ovat neuvotelleet marraskuusta lähtien. Neuvottelukertoja on takana jo yli kymmenen.

– Yrityksestä huolimatta neuvotteluissa ei ole tapahtunut merkittävää edistymistä. Ongelmana on kiky-tuntien poistaminen ja työnantajapuolen niistä vaatima kohtuuton kompensaatio, kertoo sopimuksesta neuvotteleva sopimustoimitsija Sari Jokinen.

Neuvottelupöydässä ovat Jokisen mukaan kikyn ohella hiertäneet myös muut työaikakysymykset.

Ongelmista huolimatta osapuolet jatkavat neuvotteluja maanantaina 2. maaliskuuta.

Ohjeet ylityökieltoon voit lukea täältä.

Lisätiedot

Sopimustoimitsija Sari Jokinen 050 461 9316