Siirry sisältöön

Näkemykset kaukana toisistaan yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sopimusneuvotteluissa

Yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevissa sopimusneuvotteluissa ei keskiviikkona 26. helmikuuta lähennytty. Neuvotteluosapuolten näkemykset ovat kaukana toisistaan.

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusneuvotteluissa ei keskiviikkona 26. helmikuuta tapahtunut mainittavaa lähentymistä. Käsittelyn alla olivat molempien osapuolten tarkennetut tavoitteet.

– Tarkennukset osoittivat entistä selvemmin, miten kaukana toisistaan meidän ja työnantajan näkemykset oikein ovat, toteaa sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Kuosmasen mukaan pääasioihin, eli palkankorotuksiin ja kikyn poistoon ei tälläkään tapaamiskerralla päästy. Osittain tämä johtuu siitä, että työehtosopimus on rakenteeltaan hyvin monisyinen. Siksi tavoitteetkin on selvitettävä tarkoin.

Monisyisyys johtuu siitä, että sopimuksessa on monenlaisia oppilaitoksia ja opettajia sekä hallinto- ja tukihenkilöstöä koskevia liitteitä. Toisin kuin kuntapöydässä, kaikki liitteet käsitellään yhtäaikaa, ja siksi työ on aikaa vievää.

– Tehtävää on todella paljon ja siihen nähden aika kyllä alkaa käydä vähiin, Kuosmanen toteaa.

Seuraavan kerran sopimusalalla neuvotellaan keskiviikkona 4.3.

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sopimukset päättyvät 31.3.2020.