Siirry sisältöön

Valtion sopimusneuvotteluissa käytiin läpi järjestöjen tavoitteita, työnantajalla nihkeä linja uudistuksiin

Neuvottelupöydässä keskusteltiin muun muassa työhyvinvoinnista, tasa-arvosta sekä työn ja yksityiselämän yhteensovittamisesta. Työnantajan ja työntekijöiden näkemykset ovat yhä kaukana toisistaan.

Valtion neuvottelupöydässä jatkettiin tällä viikolla läpi järjestöjen eli työntekijäpuolen tavoitteita. Keskusteluissa nousi esiin työelämän laatu eli muun muassa tasa-arvo, yksityiselämän ja työn yhteensovittaminen sekä työhyvinvointi.

– Työnantajan vastaanotto oli tässä vaiheessa varsin nihkeä. Vanhaa sopimuskautta on vielä jäljellä reilu kuukausi eli painetta yhteisten näkemysten löytämiseen ei vielä ole riittävästi, JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch kertoo.

Valtion sopimusta puidaan seuraavan kerran ensi viikolla, kun neuvottelujen pääneuvotteluryhmä kokoontuu. Seuraavissa neuvoteluissa jatketaan järjestöjen tavoitteiden läpikäyntiä. Neuvotteluissa päästään mahdollisesti puimaan myös työnantajan tavoitteita.