Siirry sisältöön

Rautatiealalle ylityö- ja vuoronvaihtokielto 24.2. alkaen – Kiky hiertää tes-neuvotteluissa

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ulottuu kaikkiin rautatiealan työehtosopimukseen liittyviin töihin.

Julkisten ja hyvinvoitialojen liitto JHL aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon rautatiealalla. Kielto alkaa maanantaina 24. helmikuuta ja jatkuu toistaiseksi.

Rautatiealan työehtosopimuksista on neuvoteltu 3. joulukuuta 2019 lähtien. Neuvottelut takkuavat työnantajapuolen joustamattomuuden vuoksi.

– Palta on osoittanut selkeää haluttomuutta edistää neuvotteluita sopimusratkaisuun pääsemiseksi, kertoo Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt.

Suurimpana kysymyksenä neuvottelupöydässä on ollut kiky-tuntien poistaminen, kertoo Järnstedt.

JHL:n asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto ulottuu kaikkiin rautatiealan työehtosopimukseen liittyviin töihin. JHL kehottaa myös pidättäytymään paikallisesta sopimisesta.

Kiellon ulkopuolelle on rajattu työt, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Lue tarkat ohjeet rautatiealan ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon tästä

Katso myös yleiset ohjeet ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta JHL.fi/ylityokielto ja Usein kysytyt kysymykset työtaisteluista.

Lue myös Teppo Järnstedtin blogi Rautatiealan neuvotteluissa pitkä matka yhteisille raiteille

Lisätietoja:
Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Teppo Järnstedt, 050 537 2412  JHL:n sopimustoimitsija Hannu Mattila, 040 582 3631