Siirry sisältöön

Tule parantamaan sote-alan työturvallisuutta ja osallistu kisaan

Työturvallisuuskeskus TTK etsii uusia keinoja, joilla sosiaali- ja terveyspalvelualojen työturvallisuutta voidaan parantaa. TTK on käynnistänyt sote-alojen työturvallisuus 2020 -kilpailun, johon voivat osallistua kaikki alan työyhteisöt ja työpaikat.

Sote-alojen työturvallisuusteko 2020 -kilpailussa etsitään esimerkkejä työturvallisuuden edistämisestä. Kilpailuun voivat osallistua alan työpaikat, jotka kehittävät toimintatapojaan työtapaturmien vähentämiseksi. Kilpailuun voi osallistua työyhteisö tai koko organisaatio.

Kilpailuun voi osallistua 31.10.2020 asti täyttämällä lomakkeen Työturvallisuuskeskuksen sivuilla.

Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastojen mukaan terveys- ja sosiaalipalvelualan palkasaajille sattui vuonna 2018 miltei 7 000 työtapaturmaa. Määrä on noussut tuntuvasti verrattuna vuoteen 2009, jolloin tapaturmia sattui noin 4 100.