Siirry sisältöön

Takana rivakka neuvotteluviikko: Energian toimihenkilöt sopimukseen, Paltan aloilla puurretaan edelleen

JHL:n sopimusneuvottelut jatkuivat monilla aloilla. Energia-alalla päästiin neuvottelutulokseen, muissa neuvotteluissa ratkaisuja vielä odotetaan.

JHL:n neuvottelijat ahkeroivat useiden sopimusten kimpussa helmikuun toisella viikolla. Kunta-alan neuvotteluissa käytiin yleistä keskustelua sopimusratkaisun pääteemoista. Valtion pöydässä puitiin muilla aloilla syntyneitä neuvotteluratkaisuja.

Energia-alan toimihenkilöiden työriita päättyi, kun osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Paltan aloilla neuvottelut jatkuvat yhä, vaikka miltei kaikki Paltan sopimukset päättyivät tammikuun lopussa. Kuluneella viikolla sorvattiin kasaan muun muassa Paltan erityisalojen, Finavian, Metsähallituksen, ja Raskoneen sopimuksia. Raskoneen neuvottelut jatkuivat hyvässä hengessä, sopimustoimitsija Jussi Päiviö kommentoi.

Rautatiealalla neuvottelut nytkähtivät eteenpäin, kun työantaja toi keskusteluun kiky-tuntien kohtalon.

Neuvottelut jatkuivat myös Työväenperinnelaitoksen, työkeskusten, Kansallisgallerian, urheilujärjestöjen, Finnveran, kirkon sekä sivistysalojen pöydissä. Yliopistojen neuvotteluissa käytiin railakasta keskustelua luottamusmiesten toimintaedellytyksistä.

Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiön neuvotteluissa JHL ja PRO esittivät työnantajalle yhteiset neuvottelutavoitteensa. Neuvotteluissa nousevat esiin muun muassa työaikakysymykset.