Siirry sisältöön

Luottamus syntyy vuorovaikutuksessa

Ammatillinen käytös, yhteinen päätöksenteko sekä yhteiset toimintatavat ovat luottamuksen rakentamisen peruselementtejä työyhteisössä. Näin kirjoitta yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työhyvinvointityöryhmä blogissaan.

Luottamus näkyy työpaikoilla siten, että kaikki työyhteisön jäsenet kantavat vastuunsa sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä. Luottamuksen peruselementtejä ovat ammatillinen käytös, yhteinen päätöksenteko sekä yhteiset toimintatavat.

Luottamus rakentuu sanoista ja teoista.  Luottamuksen kannalta on tärkeää, että teot ja sanat myös vastaavat toisiaan. Näin kirjoittaa yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskukset työehtosopimusten sopijapuolista koottu työhyvinvointityöryhmä blogissaan ”Luottamus syntyy vuorovaikutuksessa”.

Blogi on laadittu yhteistyössä yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten yhteistoiminta- ja työsuojelun yhteistoimintaryhmässä eli ”työhyvinvointityöryhmässä”. Työryhmässä ovat mukana JHL, OAJ, Jyty ja Sivistystyönantajat Sivista.

Edellinen työryhmän blogi: Luottamus on työhyvinvoinnin perusta

Muokattu 14.2. 2020 13.32: Lisätty työryhmän edellinen blogi uutisen loppuun.