Siirry sisältöön

Kunta-alalla keskustelu tavoitteista ja sopimuksen pääteemoista alkoi

Kunta-alan pääneuvotteluryhmän toinen kokoontuminen keskiviikkona 12. helmikuuta sujui yleisen keskustelun merkeissä.

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen toisessa tapaamisessa keskityttiin yleiseen keskusteluun sopimusratkaisun pääteemoista. Tällaisia teemoja olivat muun muassa työaikaan ja työhyvinvointiin liittyvät tavoitteet.

– Kävimme vain yleistä keskustelua ja esitimme tarkentavia kysymyksiä puolin ja toisin. Nyt lähdemme arvioimaan osapuolten tavoitteita. Tarkoituksemme on saada niistä lopulta yhteinen, kaikkien hyväksymä paketti, kertoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

JHL:n neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch muistuttaa, että yhteiseen lopputulemaan on vielä hyvin pitkä matka.

– Nyt vasta lämmitellään, hän toteaa.

Pääneuvotteluryhmästä tavoitteet menevät nyt alaryhmiin, joissa tavoitteita käsitellään yksityiskohtaisemmin. Alaryhmiä ovat mm. yleinen työaikaryhmä ja KVTESin eri liitteiden työryhmät. Lähiaikoina  käynnistetään myös teknisen henkilöstön ja tuntipalkkaisen henkilöstön sopimusneuvottelut.

Seuraavan kerran pääneuvotteluryhmä on koolla 28. helmikuuta.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772
neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch, 040 728 9046

Katso myös Kristian Karraschin blogi: Kuntatyön kunnianpalalutus – laatua ja hyvinvointia unohtamatta