Siirry sisältöön

Neuvottelut jatkuvat laajalla rintamalla

Helmikuun ensimmäisellä viikolla valtion ja yliopistojen neuvottelupöydissä jätettiin neuvottelutavoitteet. Neuvotteluja on jatkettu myös lähes kaikilla Paltan aloilla.

Valtion pääsopijat JHL, Ammattiliitto Pro ja JUKO jättivät perjantaina 7. helmikuuta yhteiset neuvottelutavoitteensa työnantajaa edustavalle Valtion työmarkkinalaitokselle.

Myös yliopistopöydässä on perjantaina 7.2. jätetty palkansaajapuolen neuvottelutavoitteet Sivistalle.

Sivistysaloihin kuuluvassa Helsingin yliopiston kiinteistöpalveluyhtiössä neuvottelut aloitettiin tiistaina 4.2. tilannekatsauksella.

Paltan eri sopimuspöydät ovat olleet koolla ahkerasti, mutta tuloksia ei toistaiseksi ole syntynyt. Sopimukset umpeutuivat 31. tammikuuta. Helmikuun ensimmäisellä viikolla neuvotteluja on käyty muun muassa Raskoneen, Metsähallituksen, Campustan, Neuvonta-alan runkosopimuksen, urheilujärjestöjen ja Paltan erityisalojen ja rautatiealan pöydissä.

Niin ikään Paltan alaisessa Työkeskusten ja sosiaalisiksi yrityksiksi muuttuneiden työkeskusten sopimusneuvotteluissa on käsitelty palkkausjärjetelmään liittyviä pulmia, kertoo sopimustoimitsija Reetta Kuosmanen.

Kunta-alalla koolla on ollut perhepäivähoitajien liitettä käsittelevä ryhmä. Sopimustoimitsija Marja Lehtosen mukaan nyt tarkastellaan sitä, miten uudistunut työaikalaki vaikuttaa liitteeseen.