Siirry sisältöön

Sopimusneuvottelut käynnissä monilla aloille, henkilökohtaisille avustajille neuvottelutulos

JHL:n neuvottelukierroksella syntyi tällä viikolla ensimmäinen sopimus. JHL:n hallitus hyväksyi henkilökohtaisten avustajien tulevat työehdot torstaina 23.1. Muilla aloilla neuvottelut ovat joko aivan alkutekijöissään tai niitä ei vielä ole aloitettu.

Henkilökohtaisten avustajien työehdoista syntyi neuvottelutulos tiistaina 21. tammikuuta. Uusi työehtosopimus kehittää henkilökohtaisten avustajien työehtoja monella tavalla. Lauantailisien taso nousee, kokemuslisiä korotetaan, palkkoja nostetaan yleiskorotuksilla 1.3. alkaen ja uudenvuodenpäivästä tulee palkallinen vapaapäivä.

Sopimus on ensimmäinen, jonka JHL on solminut tällä neuvottelukierroksella. (Liiton hallitus hyväksyi sopimuksen torstaina 23. tammikuuta. Työnantajapuoli käsittelee neuvottelutulosta 1.helmikuuta)

Yliopistojen neuvottelut käyntiin, Paltan sopimuskausi käy vähiin

Sopimusneuvottelut jatkuivat tällä viikolla monilla Paltan sopimusaloilla. Neuvottelutuloksiin on vielä pitkä matka. Paltan sopimukset umpeutuvat tammikuun lopussa, mutta useissa pöydissä kaikki suuret asiat ovat vielä raktaisematta.

Neuvottelut ovat käynnissä monilla muillakin sopimusaloilla. Esimerkiksi kuntien, valtion ja kirkon neuvottelut ovat alkaneet. Kuntien KVTES-neuvotteluissa on useita työryhmiä, Osa ryhmistä on jo päässyt neuvotteluissa hyvään vauhtiin.

Yliopistojen sopimusneuvottelut alkoivat kuluneella viikolla aloitusseminaarilla.

Seuraa neuvotteluiden etenemistä sopimustilannesivuilta. Voit seurata neuvottelukierrosta myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #talkootonohi.