Siirry sisältöön

Luottamus on työhyvinvoinnin perusta

Kun työyhteisössä vallitsee luottamuksen ilmapiiri, asioita on helppo ottaa puheeksi, myöntää virheitä, pyytää ja antaa apua, arvostaa muita sekä viihtyä yhdessä. Luottamuksen puuttumisen takia heikkouksia ja virheitä salataan, apua ei pyydetä eikä tarjota. Näin kirjoitta yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työhyvinvointityöryhmä blogissaan.

Työelämässä taloudellisen pääoman ohella organisaatioiden kilpailukykyyn vaikuttaa myös sen sosiaalinen pääoma. Luottamus merkitsee psykologista turvallisuutta ja se on työyhteisön toimivuuden kannalta äärimmäisen tärkeää. – Näin kirjoittavat yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskukset työehtosopimusten sopijapuolista koottu työhyvinvointityöryhmä blogissaan ”Luottamus on onnistuneen yhteistyön perusta”.

Luottamus on työyhteisön toimivuuden ja työhyvinvoinnin kannalta äärimmäisen tärkeä tekijä. Luottamuksen rakentamisen peruselementtejä työyhteisössä ovat muun muassa ammatillinen käytös, yhteinen päätöksenteko sekä yhdessä sovitut toimintatavat, joihin myös sitoudutaan.

Luottamus rakentuu sanoista ja teoista. Luottamuksen kannalta on tärkeää, että teot ja sanat myös vastaavat toisiaan. Jokaisen työyhteisön jäsenen toiminnalla on merkitystä luottamuksen rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

Lue ”Luottamus on onnistuneen yhteistyön perusta” –blogi kokonaan

Blogi on laadittu yhteistyössä yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten yhteistoiminta- ja työsuojelun yhteistoimintaryhmässä eli ”työhyvinvointityöryhmässä”. Työryhmässä ovat mukana JHL, OAJ, Jyty ja Sivistystyönantajat Sivista.