Siirry sisältöön

JHL:n hallitus hyväksyi henkilökohtaisten avustajien työehtosopimuksen neuvottelutuloksen

JHL:n hallitus hyväksyi torstaina 23. tammikuuta henkilökohtaisten avustajien työehtosopimuksen neuvottelutuloksen. Työnantajia edustavan Heta-liiton valtuusto käsittelee neuvottelutulosta 1. helmikuuta.

JHL:n hallitus hyväksyi torstaina 23. tammikuuta henkilökohtaisia avustajia koskevan  Heta-tesin neuvottelutuloksen. Neuvottelutulos saavutettiin tiistaina 21.tammikuuta. Työnantajia edustavan Heta-liiton valtuusto on koolla 1. helmikuuta käsittelemässä neuvottelutulosta.

Neuvottelutuloksen mukaan uusi työehtosopimus kehittäisi henkilökohtaisten avustajien työehtoja monella tavalla. Lauantailisien taso nousisi, kokemuslisiä korotettaisiin, palkkoja nostettaisiin yleiskorotuksilla 1.3. alkaen ja uudenvuodenpäivästä tulisi palkallinen vapaapäivä.

Lue uutinen 21.1.2020: Hetan työehtosopimuksessa neuvottelutulos: Ratkaisu kohentaa henkilökohtaisten avustajien ansiotasoa, alalle ryhdytään luomaan luottamusmiesjärjestelmää