Siirry sisältöön

Energiateollisuuden toimihenkilöt lakkoon 1. helmikuuta

JHL:n, Ammattiliitto Pro:n ja Suomen Konepäällystöliiton energiateollisuudessa työskentelevät toimihenkilöt menevät lakkoon 1.helmikuuta*. Lakko päättyy 8. helmikuuta. Lakolla vauhditetaan energiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluja, jotka eivät ole edenneet lainkaan.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n, Ammattiliitto Pron ja Suomen konepäällystöliiton energiateollisuudessa työskentelevien toimihenkilöiden lakko alkaa 1.2.2020 klo 00.00 ja päättyy 8.2.2020 klo 23.59.* Lakko koskee kaikkia mainitun aikavälin työvuoroja. Koska sopimusneuvottelut eivät ole edenneet millään tavalla, ovat työntekijäpuolen sopijaosapuolet päättäneet vauhdittaa asioita lakolla. JHL on mukana energiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksessa liityntäpöytäkirjalla.

JHL:n jäsenet ovat lakossa seuraavissa yhtiöissä:

  • Helsingissä Helen Oy:ssä ja Helen Sähköverkko Oy:ssä
  • Tampereella Tampereen Sähkölaitos Oy:ssä, Tampereen Vera Oy:ssä ja Tampereen Sähköverkko Oy:ssä
  • Vantaalla Vantaan Energia Oy:ssä ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy:ssä
  • Turussa Turku Energia Oy:ssä Turku Energia Oy -Åbo Energi Ab:ssä, Turun Seudun Energiatuotanto Oy:ssä ja Turku Energia Sähköverkot Oy:ssä.

Työriita koskee myös muita yritysten palveluksessa olevia toimihenkilöitä jotka työskentelevät edellä mainitun työehtosopimuksen soveltamisalan mukaisissa työtehtävissä työriidan piirissä olevassa yhtiössä tai sen toimipaikassa.

Lisätietoja:
JHL:n sopimustoimitsija Kari Lehtinen, 050 566 1567

* Valtakunnansovittelijan pyynnöstä työministeri on siirtänyt lakon alkamisajankohtaa kahdella viikolla. Lakon on määrä alkaa 15.2.2020.