Siirry sisältöön

Kuntaneuvottelut käyntiin pääneuvotteluryhmän avauskeskusteluilla

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvottelut avattiin tiistaina 14. tammikuuta iltapäivällä. Pääneuvotteluryhmän ensimmäisen tapaamisen pääteemoina olivat neuvotteluprosessin organisoiminen ja aikatauluttaminen. Sopijaosapuolet keskustelivat ensimmäistä kertaa myös alustavista sopimuskokonaisuuden raameista, päästäkseen selville kunkin sopijaosapuolen keskeisistä lähtökohdista.

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat nyt työryhmien ja alaneuvotteluryhmien työskentelyllä. Pääneuvotteluryhmä palaa neuvottelupöytään 12. helmikuuta, jonka jälkeen neuvottelutahti vähitellen tiivistyy kohti maaliskuun loppua, jolloin nykyisten virka- ja työehtosopimusten voimassaolo päättyy.

Neuvottelut käynnistyivät odotetusti tunnustelevilla keskusteluilla, eikä vielä tänään menty asioihin kovin syvälle. Pääasia oli saada neuvotteluprosessi organisoitua ja työryhmien työ liikkeelle, luonnehtivat JHL:n neuvottelijat puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine ja neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Kunta-alan pääneuvotteluryhmässä ovat edustettuna Kunnallinen työmarkkinalaitos ja palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni (JHL & Jyty), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo.