Siirry sisältöön

JHL:n agentit ovat valmiina – oppilaitostyö pistetään liitossa uuteen uskoon

JHL koulutti marraskuun lopussa historiansa ensimmäiset agentit. Pian he lähtevät oppilaitoksiin eri puolille Suomea kertomaan, miksi liittoon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana.

Ossi-Pekka Ollikainen puhkuu intoa kertoessaan, miten JHL:n oppilaitostyö on lähdössä uusille urille. Marraskuussa 2019 JHL koulutti historiansa ensimmäiset agentit.

Pian he lähtevät oppilaitoksiin eri puolille Suomea kertomaan, miksi ammattiliitton kannattaa kuulua ja miten liitto näkyy jo opiskelijoiden arjessa.

– Oli mahtava viikonloppu. Mukana oli noin 80 agenttiopiskelijaa, joka ikiseltä JHL:n aluetoimistoalueelta. Nuorin oli syntynyt vuonna 2003, vanhin vuonna 1947. Lähdettiin yhdessä miettimään, mitä JHL tekee jatkossa oppilaitoksissa paremmin, Ollikainen kertoo.

Ihmisiä kokoushuoneessa mustat aurinkolasit päässään.
JHL:n ensimmäinen agenttiakatemia järjestettiin Helsingissä marraskuussa 2019.

Kuuntele JHL:n Ääniä liitosta -podcastista tarkemmin, mitä agentit oppilaitoksissa tekevät!

Agenttikoulutus eli agenttiakatemia on uutta tapaa, jolla JHL tekee jatkossa työtä oppilaitoksissa. Koko uudistus kulkee nimellä Operaatio oppilaitos.

– Seuraavaksi meille tulee huikea määrä uusia opiskelijajäseniä! JHL ei ole lappu oppilaitoksen ilmoitustaululla vaan osa opiskelun arkea. Kun opiskelija valmistuu, hän ei kysy, että mikä ammattiliitto on. Hän miettii, että tätä puhelua olen odottanut, Ollikainen innostuu.