Siirry sisältöön

JHL laajentaa PAU:n tukilakkoja, pääkaupunkiseudun bussit ja Airpron työntekijät lakkoon 25. marraskuuta

JHL tukee Postin työtaistelua tukilakoilla, jotka vaikuttavat lentokenttien turvatarkastuksiin ja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen 25. marraskuuta.  

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL laajentaa tukilakkoja, joilla vauhditetaan Postin kariutuneita työehtoneuvotteluita.

Maanantaina 25. marraskuuta tukilakot laajenevat lentokentille ja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen. Lentokentillä lakossa ovat ne JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät  Airpossa ja RTG:ssä. Airprossa ja RTG:ssä työskentelevät JHL:n jäsenet, jotka toimivat lentokentillä.

Lakko alkaa 25. marraskuuta kello 06:00 ja päättyy tiistaina 26.11. alkaviin työvuoroihin, mikäli Posti- ja logistiikka-alan PAU ry:n työnseisaukset jatkuvat. Lakko vaikuttaa koko maassa ainakin lentojen turvatarkastuksiin.

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä tukilakko alkaa 25. marraskuuta kello 03.00 ja päättyy tiistaina 26. marraskuuta kello 03.00, jos PAU ry:n työnseisaukset jatkuvat. Lakossa ovat mukana JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät Koiviston Auto Oy:ssä.

Työstä pidättäytyminen koskee myös huoltokorjaamoiden työntekijöitä, jotka tekevät työtä pääkaupunkiseudun kunnallisen sopimusliikenteen huoltokorjaamoiden työntekijöiden palkkaliitteen soveltamisalalla.

Tukilakko vaikuttaa voimakkaasti julkiseen liikenteeseen, koska samaan aikaan myös AKT aloittaa tukilakon HSL-alueella.

Lisätiedot:
Jussi Päiviö (Airpro ja RTG)  040 578 5916
Tommi Salovaara, JHL asiamies Helsingin bussiliikenne ja Koiviston auto 0400 779 244