Siirry sisältöön

JHL:n lakko palautti Arkean neuvottelupöytään, liitto vaatii edelleen kunnollisia työehtoja

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on valmis uusiin työehtoneuvotteluihin Arkean kanssa. Liitto vaatii edelleen, että Arkean työntekijöiden työehtojen taso turvataan. Työnantaja palasi neuvottelupöytään, koska JHL aloitti Arkeassa kolmen päivän lakon.

JHL:n lakko Arkeassa johti nopeasti tuloksiin. Arkea ilmoitti torstaina 7. marraskuuta, että se haluaa aloittaa uudelleen neuvottelut yhtiön työehdoista. Tämä on myönteinen viesti. JHL on valmis uusiin neuvotteluihin.

JHL odottaa, että Arkea tuo neuvotteluihin ehdotuksen kunnollisista työehdoista. Edelliset neuvottelut yhtiön kanssa kariutuivat, kun Arkea esitti ehtoja, joihin JHL ei voi suostua.

– JHL lähtee hakemaan Arkean tilanteeseen reilua sopimusratkaisua. Työnantajan on tarjottava tällä kertaa muutakin kuin heikennyksiä, jotta neuvottelut voivat edetä. Olemme nopeasti valmiina uusiin toimiin, jos tilanne niin vaatii, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo.

Arkeassa alkoi keskiviikkona 6. marraskuuta kolmen vuorokauden lakko. Lakko jatkuu normaalisti ja päättyy perjantaina 8.11.2019 kello 24.00.

Lisätiedot:
Puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Seuraa Arkean tilannetta: jhl.fi/armotonta-arkea

16.11.2021 lisätty avainsana #armotonta-arkea