Siirry sisältöön

JHL vaatii Raumaa peruuttamaan ulkoistamissuunnitelmansa kokonaan

Rauman kaupunki perui suunnitelmansa ruoka- ja puhtauspalveluiden ulkoistamisista osittain. JHL vaatii perumaan ulkoistamissuunnitelmat kokonaan.

Vahva ja vakaa Rauma -ohjausryhmä on 24.10.2019 kokouksessaan päättänyt esittää kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimialan ruoka- ja puhtauspalveluiden ulkoistamista liikkeenluovutuksella vuoden 2021 alusta. Muilla toimialoilla ruoka- ja puhtauspalvelut ehdotetaan säilytettäväksi nykyisellään kaupungin omana toimintana.

JHL on hämmästynyt, että kaupunkiin aiotaan tällä tavoin muodostaa kahden kerroksen toimintoja ja samaa työtä aiotaan tehdä sekä omana työnä että ulkoistettuna. Käytännössä ulkoistamiset kyseisillä toimialoilla johtaisivat henkilöstön irtisanomisiin ja palvelussuhteen ehtojen heikentämiseen.

– Palvelujen tuottaminen maksaa yrityksille siinä missä kunnillekin. Halvemmat ruoka- ja puhtauspalvelut tarkoittavat palkkatasosta ja muista työsuhteen eduista tinkimistä. Ei ole reilua hakea taloudellista voittoa tai säästöjä henkilöstön toimeentulosta, JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström painottaa.

– Kysymme edelleen, onko ulkoistamissuunnitelma tehty yksityisen yrityksen tarpeeseen, JHL Satakunnan aluepäällikkö Seija Johansson sanoo.

Rauman kaupunginhallitus tekee asiasta esityksen kaupunginvaltuustolle 5. marraskuuta. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta 11. marraskuuta.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Håkan Ekström, p. 040 828 2865
Aluepäällikkö Seija Johansson, p. 040 059 5610