Siirry sisältöön

Apulaisoikeusasiamies tyrmäsi KYS:n toiminnan – Influenssarokotuksesta kieltäytyminen ei ole peruste kirjalliselle varoitukselle

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin päätöksen mukaan KYS rikkoi työntekijän perusoikeuksia, kun se antoi kirjallisen varoituksen ja uhkasi potkuilla influenssarokotuksesta kieltäytymisen takia. Hän myös pyytää työnantajaa määräaikaan mennessä kertomaan, miten rikkomus hyvitetään.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin (PSSHP) kuuluva Kuopion yliopistollinen keskussairaala KYS antoi psykiatrian keskuksessa työskennelleelle henkilölle kirjallisen varoituksen, koska tämä ei suostunut ottamaan influenssarokotusta. Jos työntekijä ei edelleenkään ottaisi rokotusta, hän saisi toisen kirjallisen varoituksen ja potkut. Työntekijä kanteli menettelystä oikeusasiamiehelle.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin antamassa päätöksessä todetaan, että PSSHP on toimillaan rikkonut työntekijän perusoikeuksia. Hän odottaa PSSHP:n esitystä siitä, miten loukkaus olisi kantelijalle hyvitettävissä. Aikaa esityksen antamiseen on syyskuun loppuun saakka. Apulaisoikeusasiamiehen päätös annettiin kesäkuun lopulla.

Lue koko ratkaisu ”Työntekijän rokotussuoja psykiatrian keskuksessa