Siirry sisältöön

Avustaja tuntee avustettavan tavat perinpohjin, mutta antaa silti omaa tilaa – Helsingissä juhlittiin henkilökohtaista apua

Henkilökohtainen avustaja on paikalla, kun vammainen tarvitsee apua vaatteiden pukemiseen, suihkussa käyntiin tai vaikka kahvinjuontiin. Avustajia ja heidän tärkeää työtään juhlistettiin Helsingissä kesäkuun 11. päivä Suomen ensimmäisellä henkilökohtaisen avun paraatilla.

Narinkkatorilla Helsingin ytimessä näkyi kesäkuun 11. päivä harvinaisen monta pyörätuolia. JHL ja muut järjestöt olivat laittaneet pystyyn paraatin, jolla juhlistettiin henkilökohtaista apua ja avustajien tärkeää työtä.

– Avustaja tietää, miten avustettava juo kahvinsa ja miltä puolelta kahvikuppi annetaan. Ja kertoo sen kaikille muillekin, kuvasi JHL:n jäsen Tiitta Suomalainen, joka piti tilaisuudessa avustajan puheenvuoron.

Nuori nainen puhuu torilla kesällä.
Tiitta Suomalainen pitämässä puhetta Henkilökohtaisen avun paraatissa.

Satapäinen paraati eteni eduskuntatalolle

Paraatin suojelijana toimi entinen ministeri Paula Risikko ja myös JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. Aurinkoisen kesäpäivän varsinaisia tähtiä olivat kuitenkin kaikki avustettavat ja avustajat, jotka tulivat paikalle. Osallistujia oli arviolta ainakin kaksisataa.

Katso kuvakimara aurinkoisesta paraatipäivästä!

Artikkelin otsikko korjattu 12.6: Avustaja tuntee avustettavan…