Siirry sisältöön

Yritysvastuulaki kerää kannatusta – Jo neljä eduskuntapuoluetta ajaa lakia seuraavaan hallitusohjelmaan

Jo yli 440 kansanedustajaehdokasta on sitoutunut ajamaan yritysvastuulakia, jos heidät valitaan eduskuntaan. JHL on mukana lakia vaativassa kampanjassa, jonka on Finnwatch käynnisti vuoden 2018 lopulla.

Suomeen tarvitaan yritysvastuulaki, joka velvoittaa yrityksiä huolehtimaan ihmisoikeuksista toiminnassaan.

JHL on kampanjassa mukana, koska ihmisoikeuksien pitää toteutua myös julkisissa hankinnoissa, jotka tehdään yhteisin verovaroin. Kansalaisten on voitava luottaa siihen, että niissä huolehditaan ihmisoikeuksista, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine korostaa.

– Vastaavaa lainsäädäntöä on voimassa jo Ranskassa. Yritysvastuulaki on valmisteilla myös Sveitsissä, Saksassa, Alankomaissa ja monessa muussa maassa. Suomen tulee siirtyä yritysvastuun edelläkävijämaiden joukkoon, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo Finnwatchin tiedotteessa.

Laki on saanut jo tukea neljältä eduskuntapuolueelta. Lisäksi yli 440 kansanedustajaehdokasta on sitoutunut edistämään lakia tullessaan valituksi.

Finnwatch käynnisti vuoden 2018 lopulla #ykkösketjuun-kampanjan, jonka tavoitteena on saada Suomeen ihmisoikeuksia koskeva yritysvastuulaki. Mukana on JHL:n lisäksi jo reilut 130 järjestöä ja yritystä.

Kampanja huipentuu toimintaviikkoon, joka alkoi maanantaina 1. huhtikuuta. Kampanja näkyy Helsingissä Narinkkatorilla ja Musiikkitalolla, lisäksi aktivistit jakavat #ykkösketjuun-kahveja ehdokkaille ympäri Suomen.