Siirry sisältöön

Taitava työnhakija -verkkovalmennus alkaa

JHL aloittaa yhteistyössä UP!Partnersin kanssa työttömille jäsenilleen suunnatun verkkovalmennussarjan. Valmennus täyttää aktiivimallin aktiivisuusehdon. Verkkovalmennuksen suorittaminen ehkäisee päivärahan leikkaamisen.

Huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien JHL:n työttömät jäsenet voivat osallistua Taitava työnhakija –verkkovalmennukseen. Maksuton valmennus toteutetaan JHL:n ja UP!Partnersin yhteistyönä.

Viisipäiväinen valmennus täyttää aktiivimallin aktiivisuusehdon. Valmennuksen käynyt välttyy päivärahan leikkaamiselta.

– Ennen valmennuksen aloittamista on kuitenkin syytä ensin tarkistaa oman seurantajakson tilanne. Jotta valmennus kerryttäisi aktiivisuusehtoa, on seurantajakson alettava vasta nyt, eli 1.4. tai sen jälkeen, muistuttaa JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen.

Jos työttömyysjakso pitkittyy, valmennusta on mahdollista jatkaa suorittamalla kakkos- ja kolmososat.

Taitava työnhakija –verkkovalmennukseen ei ole erillistä hakuaikaa. Verkkotunnukset voi käydä luomassa sivulla www.urapalvelut.fi/jhl.

Anne Karjalainen kannustaa liiton työttömiä jäseniä tutustumaan valmennukseen ja ilmoittautumaan mukaan. Katso video.

JHL on vastustanut aktiivimallia alusta lähtien. Se on liiton mielestä työttömiä nöyryyttävä, toimeentuloa heikentävä ja eriarvoistava malli.

– Heti kun ammattiliitoille avautui mahdollisuus jäsentensä työllistymistä tukeviin toimiin ja leikkausten ehkäisemiseen, ryhdyimme toimiin, Karjalainen toteaa.

Tutustu tarkemmin verkkovalmennukseen

Katso myös muita liiton työttömille tarjoamia koulutuksia jhl.fi/tukeatyonhakuun