Siirry sisältöön

Vievätkö robotit työpaikat kunnista?

Teknologian kehitys ja uudet osaamisvaatimukset myllertävät työelämää myös kunnissa. Kaikkea työtä ei voi siirtää nettiin, eikä robotti voi oppia hoitotyötä. Kunta-alan järjestöt haluavat selvittää, miten kunta-alan työ muuttuu tulevaisuudessa. Siihen tarvitaan kuntien työntekijöiden näkemyksiä.

Työelämä on suuressa murroksessa, kun teknologia kehittyy hurjaa vauhtia ja julkisen talouden säästöt vievät rahaa muun muassa kuntien palveluista. Osa muutoksesta on totta jo lähivuosina, osa muistuttaa hurjaa tieteiskirjallisuutta.

Kunta-alan pääsopijajärjestöt ja KT Kuntatyönantajat haluavat yhdessä selvittää, mihin suuntaan kunnallinen työ muuttuu. Millainen on kunnallisten työpaikkojen arki vuoden kuluttua, entä vuosikymmenen tai 20 vuoden kuluttua?

Paras tapa selvittää asiaa on kysyä suoraan asiantuntijoilta eli kuntien henkilökunnalta. Ruokapalvelujen työntekijä tuntee oman alansa ja pystyy kertomaan, voiko tekoäly auttaa ruuanlaitossa. Hän myös tietää, millaiselle robotille voisi keittiössä olla käyttöä.

Tiedon keräämistä varten on avattu verkkosivu, jossa voi ilmoittautua mukaan kertomaan näkemyksiään, mihin suuntaan oman alan työt voivat muuttua ja mihin eivät. Tarjolla on yli 20 ammattialaa ja aihetta, joiden tulevaisuutta vastaajat pääsevät arvioimaan.

Tässä vaiheessa sivu ottaa vastaan ilmoittautumisia. Myöhemmin keväällä kaikki ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa täytettävän kyselylomakkeen. Ensimmäisiä tuloksia esitellään julkisuuteen huhtikuun puolivälissä.

Lähde rohkeasti mukaan ja ilmouttaudu osoitteessa https://my.surveypal.com/Ilmoittaudu-kunta-alan-tyon-murroksen-seurantaan