Siirry sisältöön

JHL puoltaa lausunnossaan tartuntatautilain muutoksia

Hallitus esittää tartuntautilakiin muutoksia, jotka koskevat muun muassa työntekijöiden rokotesuojaa. JHL kannattaa muutosta. Laki on aiheuttanut paljon ongelmia influenssarokotuksiin liittyvissä tapauksissa.

JHL kannattaa hallituksen esitystä, jolla halutaan muuttaa osia nykyisestä tartuntatautilaista.

Lakiesityksellä halutaan muuttaa lain pykäliä 3 ja 48. Pykälä 48 koskee työntekijöiden ja alan opiskelijoiden rokotesuojaa. Laki on aiheuttanut paljon ongelmia tapauksissa, jotka liittyvät influenssarokotuksiin.

Liitto on saanut asiasta kymmeniä yhteydenottoja. Ongelmia on ollut tilanteissa, joissa työntekijät ovat kieltäytyneet ottamasta influenssarokotetta. Ongelmat liittyvät muun muassa rokotetietojen keräämiseen ja tallentamiseen sekä työsuhteiden jatkuvuuteen.

Lue JHL:n lausunto kokonaisuudessaan.