Siirry sisältöön

JHL:n edustajisto koolla: Käsittelyssä liiton talous ja joukko kiinnostavia aloitteita 

Missä kunnossa on JHL:n talous, entä mikä on jäsenmaksu vuonna 2019? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus tänään ja huomenna, kun JHL:n edustajisto kokoontuu Vantaalla. Käsittelyssä on myös muun muassa reilut parikymmentä aloitetta.

JHL:n edustajiston syyskokous on alkanut Vantaalla. Edustajisto päättää kaksipäiväisessä kokouksessaan muun muassa ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarvioista. Kokous päättää myös ensi vuoden jäsenmaksuista.

Edustajiston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä tylytti avauspuheessaan Suomen nykyhallitusta tiukin sanoin.

– Hyvinvointivaltiosta ollaan tekemässä hyvää vauhtia hyväntekeväisyysvaltio, jossa työntekijä saa olla onnellinen riittävästä työtuntimäärästä ja mahdollisesti säännöllisestä palkkatulosta.

Hän myös kysyi edustajistolta, onko nyt aika muuttaa suuntaa.

–  Maan hallituksen toimista ammattiyhdistyksen toiminnan nujertamiseksi riittää esimerkkejä. Siksi haluan kysyä teiltä, että joko riittää? Olisiko jo muutoksen aika? Meillä kaikilla, tässä salissa on muutoksen avaimet käsissä.

Edustajisto käyttää liitossa ylintä päätösvaltaa. Edustajistossa on 120 jäsentä. Edustajisto kokoontuu normaalisti kaksi kertaa vuodessa. Tänä vuonna kokouksia on ollut useampi, koska edustajisto käsittelee suurimpien työ- ja virkaehtosopimisten neuvottelutulokset.

Voit seurata kokouksen antia verkkosivuilla, Motiivin verkkolehdestä ja liiton sosiaalisen median kanavista. Kokouskuulumisia päivitetään ahkerasti varsinkin JHL:n Twitter-tilille tunnisteella #jhledustajisto.