Siirry sisältöön

Kansallisgallerian palkkausjärjestelmästä neuvotteluratkaisu – myös järjestelyerästä päästy sopuun

JHL, Juko, Pardia ja Sivistystyönantajat ovat hyväksyneet neuvotteluratkaisun Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta ja järjestelyerän jakamisesta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Palkansaajajärjestö Pardia ja Sivistystyönantajat  saavuttivat 27.9.2018 neuvotteluratkaisun Kansallisgallerian palkkausjärjestelmän muuttamisesta sekä järjestelyerän jakamisesta.

Liittojen hallinnoissa hyväksytty neuvottelutulos pohjaa viime keväänä syntyneeseen ratkaisuun. Osapuolet poikkesivat aiemmasta ratkaisusta jonkin verran neuvotellessaan Kansallisgallerialle entistä toimivamman ja oikeudenmukaisemman palkkausjärjestelmän.

Keskeisin muutos palkkausjärjestelmään tehtiin henkilökohtaisten palkanosien taulukkoon, joka muuttuu nykyistä joustavammaksi ja samalla reagoivammaksi. Tehtäväkohtaisia palkanosia nostettiin osapuolten yhteisellä näkemyksellä joillain vaativuustasoilla.

Järjestelyerän suuruus on kokonaisuudessaan 1 % ja se määräytyy marraskuun 2018 palkkasumman mukaan. Palkankorotukset maksetaan 1.1.2019.

Kansallisgalleria on julkisoikeudellinen säätiö, jonka muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgalleria on maan suurin taidemuseo-organisaatio, jossa työskentelee noin 250 alan ammattilaista.

Lisätiedot: sopimustoimitsija Erika Mattson, 0400 461 411