Siirry sisältöön

Apua osatyökykyisten työssä jatkamiseen

Syystä tai toisesta kymmenettuhannet suomalaiset eivät enää täysin selviydy työnsä asettamista vaatimuksista. Osatyökykyisyys ei kuitenkaan ole vähentänyt heidän haluaan tehdä töitä. Tietyoelamaan.fi –verkkopalvelu on avattu tarjoamaan keinoja osatyökykyisten työssä jatkamiseen.

Osatyökykyisyys ei ole vähentänyt kymmenien tuhansien suomalaisten halua tehdä töitä. Ennakkoluulot ja tietämättömyys voivat kuitenkin estää työllistymisen. Tietyoelamaan.fi-verkkopalvelu on avattu tarjoamaan keinoja osatyökykyisten työssä jatkamiseen.

Osatyökykyinen ei ole vajaakuntoinen eikä vammainen. Silti hän voi kohdata työpaikallaan ennakkoluuloja tai suhtautumistavan muutoksen työtovereiden tai esimiehen taholta. Ennakkoluuloihin hän voi törmätä myös hakiessaan osaamistaan vastaavaa työtä.

Työpaikoilla on melko vähän tietoa osatyökykyisyydestä ja tarvittavista tukitoimista, ja myös osatyökykyiset itse tarvitsevat tietoa mahdollisuuksista jatkaa työelämässä.

Lokakuun 1. päivä avautunut Tietyoelamaan.fi-verkkopalvelu tarjoaa tietoa, keinoja ja ratkaisuja osatyökykyisten työssä jatkamiseen, työllistymiseen sekä erilaisiin elämäntilanteisiin.

Palvelussa tuodaan vahvasti myös onnistumistarinoita. Näihin voit tutustua videoiden, bloggausten ja podcastien avulla esimerkiksi Työkyky käyttöön! -osiosta. Kaikki sivuston materiaali on vapaassa käytössä esimerkiksi koulutuksia varten.

Verkkopalvelun rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ja sitä ylläpitää Kuntoutussäätiö yhteistyössä Vates-säätiö ja Vakuutuskuntoutus VKK ry.

Tutustu aiheeseen tarkemmin ja lue Työturvallisuuskeskuksen uusi verkkojulkaisu Osatyökykyisyys työyhteisössä.