Siirry sisältöön

Yliopistojen palkkausjärjestelmästä neuvottelutulos

Yliopistojen palkkausjärjestelmästä käydyissä neuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos 26.–27.9. välisenä yönä. Neuvottelutuloksen myötä viime keväänä sovittu palkankorotusvara saadaan sopimusalalla hyödynnettyä täysimääräisenä. Tulos tarvitsee vielä sopijaliittojen hallintojen siunauksen.

Yliopistojen palkkausjärjestelmästä käydyissä neuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos 26.–27.9. välisenä yönä. Neuvottelutuloksen myötä viime keväänä sovittu palkankorotusvara saadaan sopimusalalla hyödynnettyä täysimääräisenä.

Viime keväänä hyväksytyssä yliopistojen työhetosopimuksen sovintoesityksessä osa palkankorotuksista sidottiin palkkausjärjestelmän kehittämistyöhön. Nyt saavutetulla neuvottelutuloksella vältettiin perälautaan ajautuminen.

– Kuten keväällä, myös tämä neuvottelurupeama oli haastava. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen ja neuvottelutuloksen saavuttamiseen, kertoo sopimustoimitsija Erika Mattsson.

Sopijaliittojen hallinnot päättävät lähivuorokausina neuvottelutuloksen hyväksymisestä. Sen jälkeen JHL tiedottaa yliopistoissa työskenteleville jäsenilleen lisää ratkaisun sisällöistä ja sen edellyttämistä toimenpiteistä.

Lisätietoja: sopimustoimitsija Erika Mattsson, p. 0400 461 411