Siirry sisältöön

STM ryhtyy selkeyttämään tartuntatautilain 48 pykälää

Sosiaali- ja terveysministeriö ryhtyy selkiyttämään tartuntatautilain 48 pykälää, joka koskee työntekijöiden ja opiskelijoiden rokotussuojaa potilaiden suojaamiseksi. Esityksen pitäisi olla eduskunnalla joulukuussa.

STM on saanut runsaasti kyselyitä ja palautetta uuden tartuntatautilain 48 pykälän soveltamisesta, joka koskee työntekijän ja opiskelijan rokotussuojaa potilaiden suojaamiseksi. Myös JHL:n jäsenten keskuudessa on asiasta ollut paljon epäselvyyttä.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee asiasta syksyn aikana esityksen, joka on tarkoitus antaa eduskunnalle joulukuussa 2018. JHL seuraa selvityksen valmistumista ja informoi siitä sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviä jäseniään.

STM:n tiedote pykälän selkiyttämisestä