Siirry sisältöön

Pätkää vai pitkää Varsinais-Suomessa

JHL järjesti webinaarin määräaikaisen työsopimusten käytöstä. Milloin määräaikaisuus on laillinen, milloin ei. Webinaariin oli mahdollisuus osallistua omalta koneeltaan kotoa käsin tai tulla aluetoimistojen järjestämiin tilaisuuksiin käsittelemään porukalla asiaa. Turussa kokoonnuimme Holiday Club Caribiassa.JHL kampanjoi laittomia määräaikaisuuksia vastaan työnimellä ”Pätkää vai pitkää”. Liiton lakimiehet kouluttivat webinaarissa aktiiveja aiheesta. Milloin määräaikaisuus on sallittua ja milloin ei?  Eväitä saatiin perusteettoman määräaikaisuuden tunnistamiseen, mutta myös siihen, miten asiaa lähdetään selvittämään, kun syntyy epäilys, että määräaikainen työsopimus saattaisi olla väärin perustein solmittu.

Näillä eväin päästään tarkastelemaan, onko oma työnantaja solminut perusteettomia määräaikaisuuksia, kun liiton jäsenet ovat yhteydessä luottamusmiehiinsä.