Siirry sisältöön

SuomiAreenaan matkaa vielä kuukausi: Tule kuulemaan JHL:n näkemyksiä työpaikoista tulevaisuuden liikennealalla

Miten käy työpaikkojen, jos Suomen teillä hyrrää tulevaisuudessa joukoittain robottiautoja? Mikä energia pyörittää autojen moottoreita? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia heinäkuussa SuomiAreenan keskustelussa, jonka järjestävät JHL ja Gasum. Tule mukaan kuuntelemaan, Porissa tavataan!

Tänä vuonna JHL pääsee starttaamaan SuomiAreenan keskusteluihin ensimmäisten joukossa. JHL:n ja energiayhtiö Gasumin keskustelussa pohditaan heti maanantai-aamuna 16. heinäkuuta, kuka ja mikä meitä liikuttaa tulevaisuudessa.

Keskustelu alkaa kello 10 ja päättyy kello 11. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tarkastelee liikenteen suurta muutosta työntekijöiden näkökulmasta. Kekustelu käydään Antinkatu 5:n sisäpihan lavalla.

JHL muistuttaa, että ihmistä tarvitaan myös tulevaisuuden liikenteessä. Koneitakin pitää valvoa eikä koneelle voi siirtää vastuuta ja valtaa esimerkiksi turvallisuudesta. Työn muutos on kuitenkin raju, joten työntekijät pitää ottaa mukaan muutokseen ja lisäkoulutusta tarvitaan varmasti.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Kirsi Heikel. Lisäksi mukana keskustelussa ovat Gasumin  toimitusjohtaja Johanna Lamminen, Sitran hiilineutraali kiertotalous teeman johtaja Mari Pantsar ja vihreiden kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Vaihtoehtoisen näkökulman keskusteluun tuo näyttelijä Mikko Kivinen.

Voit seurata katselua suoratoistona MTV Katsomossa. Keskustelulinkki alkaa toimia sunnuntaina 15.7. kello 15.

Katso koko viikon ohjelma SuomiAreenan sivuilta! Tutustu myös keskustelun Facebook-tapahtumaan! Sosiaalisessa mediassa keskustelua aiheesta käydään muun muassa aihetunnisteella #tulevaisuudenliikenne.

Gasum on pohjoismainen energiayhtiö, joka tuo maakaasua Suomeen ja tuottaa biokaasua Suomessa ja Ruotsissa. JHL:n kansalaistoiminnan asiantuntija Anna Malinen kirjoittaa JHL:n nettisivuille blogin, jossa hän avaa kysymystä: miksi JHL ja Gasum ovat yhteisessä keskustelutilaisuudessa, kun äkkiseltään ei yhteisiä nimittäjiä organisaatioiden toiminnoilla ole? Blogi julkaistaan hieman ennen Suomi Areenan alkamista.