Siirry sisältöön

JHL:n aktiivit pohtivat SAK:n edustajistossa työmarkkinoiden ajankohtaisia kysymyksiä

JHL:n edustajat nostivat SAK:n edustajistossa esiin muun muassa huolensa sote-uudistuksen tuomasta epävarmuudesta ja nuorten heikkenevästä asemasta työmarkkinoilla. Puheenvuoroissa muistutettiin myös työn murroksesta sekä yhteistyön ja aluetoiminnan tärkeydestä.

JHL:n edustajat kävivät monipuolisesti läpi työmarkkinoiden ajankohtaisia kysymyksiä SAK:n edustajistossa pitämissään puheenvuoroissa.

Timo Muukkonen muistutti puheenvuorossaan paikallistoiminnan tärkeydestä ja tulevaisuuteen valmistautumisesta. Muukkosen puhe kokonaisuudessaan.

Timo Lautaniemi hämmästeli hallituksen suunnitelma, joiden mukaan alle 30-vuotiaiden palkkaamista määräaikaisuuksiin helpotettaisiin. Lue Lautaniemen puhe kokonaisuudessaan.

Pirjo Mussalo mietti puheenvuorossaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyviä ongelmia. Lue Pirjo Mussalon puhe.

Mika Byman pohti puheessaan, miten työn murros ja uusi teknologia näkyvät Suomessa ja miten siihen pystytään vastamaan. Bymanin puhe.

Markus Lepinoja korosti puheessaan yhteistyökyvyn merkitystä. Lue Markus Lepinojan puhe kokonaisuudessaan.

SAK:n edustajistossa on 129 jäsentä. Edustajisto käyttää SAK:ssa ylintä päätösvaltaa ja kokoontuu varsinaisiin kokouksiinsa kaksi kertaa vuodessa ja ylimääräisiin kokouksiin tarvittaessa.

Muokattu 30.5. uutisen ulkoasua.