Siirry sisältöön

JHL ja Jyty: Henkilöstö tarvitsee irtisanomissuojan maakuntauudistuksessa

Julkisen alan unioni JAU ehdottaa lausunnossaan kasvupalveluista ja aluiden kehittämisestä, että henkilöstölle tulee maakuntauudistuksen yhteydessä vuoteen 2025 asti ulottuva irtisanomissuoja. Myös henkilöstön lisäeläketurvasta on huolehdittava. Julkisen alan unionin jäseniä ovat JHL ja Jyty.

Julkisen alan unioni JAU esittää lausunnossaan kasvupalveluista ja alueiden kehittämisestä, että henkilöstölle tulisi maakuntauudistuksen yhteydessä irtisanomissuoja, joka olisi voimassa vuoteen 2025 saakka. Julkisen alan unionin jäseniä ovat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty.

Uudistuksessa pitää myös varmistaa, että julkisen sektorin lisäeläke-edut säilyvät kaikille, joiden työntekijä vaihtuu.

Työllisyyspalvelujen uudistamiseen malttia

JAU on huolissaan työllisyyspalvelujen laajamittaisesta uudistamisesta, koska uudistuksen vaikutukset eivät vielä ole tiedossa. Työllisyyspalvelujen kehittäminen edellyttää muun muassa asiakastietojärjestelmien kehittämistä. JAU:n mielestä julkisia kasvu- ja työllisyyspalveluja ei pidä muuttaa markkinaehtoisiksi.

JAU esittää, että kasvupalvelu-uudistuksia käsiteltäisiin vasta, kun mahdolliset maakunnat ovat aloittaneet toimintansa.

Lue lausunto kokonaisuudessaan.

Tekstiä täydennetty 24.5. Lisätty ingressiin ja tekstiin maininta, että lausunto koskee kasvupalvelulaki ja alueiden kehittämistä.

Kirjoitusvirhe aluiden korjattu alueiden.