Siirry sisältöön

JHL: Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon keskityttävä johtamisosaamisen lisäämiseen

JHL:n mielestä perusteiden suurin rakenteellinen ongelma on se, että tutkintoon voi sisällyttää osia mistä tahansa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. JHL:n mielestä valinnaisuus pitää rajata vain sellaisiin osiin, jotka liittyvät johtamiseen tai esimiestyöhön.

Opetushallitukselle antamassaan lausunnossa JHL toteaa, että johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon tulisi keskittyä johtamisosaamisen lisäämiseen.

Esitetyn erityisammattitutkinnon luonnoksen suurimpana rakenteellisena ongelmana liitto pitää sitä, että johtamisen ja yritysjohtamisen tutkintoon on mahdollista sisällyttää  osia mistä tahansa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. JHL:n mielestä valinnaisuus tulisi  rajata vain sellaisiin tutkinnon osiin, jotka liittyvät johtamiseen tai esimiestyöhön.

JHL:n lausunto johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon perusteista kokonaan