Siirry sisältöön

JHL: Maakuntiin siirtyville on taattava palkkojen harmonisointi

JHL vaatii lausunnossaan valtiota varaamaan riittävät resurssit siihen, että maakuntiin siirtyvän henkilöstön palkat harmonisoidaan.

JHL:n mielestä hallituksen on huolehdittava siitä, että maakuntiin siirtyvän työvoiman palkat harmonisoidaan. Harmonisoinnin kustannukset tulee kattaa täysimääräisinä maakunnille. Samaa työtä samalle työnantajalle tekevien on saatava vastaavista tehtävistä samaa palkkaa.

JHL katsoo lausunnossaan, että maakuntien taloudellinen asema pitää turvata ottamalla käyttöön maakuntavero. Euroopassa on useita alueellisen verotuksen malleja.

Maakuntauudistuksen yhteydessä pitää huolehtia myös siitä, että työttömille turvataan mahdollisuus asioida henkilökohtaisesti palvelupisteessä. Pelkät sähköiset palvelut ja puhelinpalvelu eivät riitä.

Lue JHL:n lausunto kokonaisuudessaan.