Siirry sisältöön

JHL: Ruokapalvelujen ammattitutkinnon perusteita tiivistettävä

Ruokapalvelun ammattitutkinnon osat ovat JHL:n mielestä loogiset ja tiiviit. Sen sijaan ammattitaitovaatimusten suorituskriteerit ovat aivan liian yksityiskohtaisia ja suorastaan rönsyileviä. JHL esittää toiminnan kriteereiden vähentämistä ja niiden tiivistämistä laajemmiksi kokonaisuuksiksi.

JHL:n mielestä tutkinnon vaativuus näyttäytyy paikoitellen runsaslukuisina ja osittain  liian yksityiskohtaisina ammattitaitovaatimusten suorituskriteereinä.  Kriteereitä on runsaasti erityisesti toiminnan osalta ja hyväksytyn suorituksen luettelot ovat pitkiä ja raskaita. Esimerkkinä JHL mainitsee muun muassa tutkinnon osan, jossa hyväksytyn suorituksen kriteerejä on 26.

Kiitosta liitto antaa tutkinnon osille, jotka on rakennettu loogisesti sisältäen suunnittelu-, toiminta-, työyhteisössätoimimisen ja osaamisen kehittämisen osuudet. Ammattitaitovaatimukset on tiivistetty jokaisessa tutkinnon osassa enimmäkseen kolmeen, ainoastaan yhdessä on neljä ammattitaitovaatimusta. Samaa tiivistämistä ja ydinsisältöjen esille nostamista liitto toivoo toiminnan kriteereihin.

JHL esittää toiminnan kriteereiden vähentämistä ja niiden tiivistämistä laajemmiksi kokonaisuuksiksi.

JHL:n lausunto ruokapalvelujen ammattitutkinnon perusteista kokonaan